Hvilke juridiske problemstillinger kræver en familieretsadvokat?

Hvornår kan der være brug for en advokat inden for familieret? I Nordsjælland finder du blandt andet dygtige advokater i Charlottenlund og Gentofte med speciale i familieret, ligesom der efterhånden er en række familieadvokater i København. Men hvornår skal man egentlig bruge en familieretsadvokat, i hvilke tilfælde kan det være nødvendigt?

Advokat

Områder inden for familieret

De typiske områder, som en advokat inden for familieret håndterer, er ægteskab (særeje og ægtepagt), separation og skilsmisse (herunder bodeling, børnebidrag og samkvemsret med børn af forholdet), adoption, arveret, formuedeling og udfærdigelse af testamente.

Skilsmisseret

Familien er det vigtigste i livet for de fleste mennesker, og måske derfor er familien et område, hvortil vi knytter de største forhåbninger, oplever de største skuffelser og hvor vi har de største konflikter. I dag hvor det er blevet helt normalt at blive gift og skilt flere gange i løbet af livet, er der forøget behov for advokater, der kan mægle i skilsmissesager, udrede bodeling og forhandle om rettigheder i forhold til fordeling af fælles ejendom såvel som eventuelle børn af forholdet. Skilsmisse er svært for de fleste, og ud over at det kan være svært at overskue de personlige konsekvenser af et forholds afslutning, kan de juridiske elementer være helt uoverskuelige, især fordi parterne ofte er meget påvirket af deres følelsesmæssige situation. Det kræver en advokat med speciale i familieret at komme godt igennem sin skilsmisse og forebygge eventuelle konflikter, der ellers kunne ødelægge forholdet til den tidligere partner og de fælles børn.

Arveret

Arveforhold og bodeling efter et afdødt familiemedlem har altid været en delikat sag og en kilde til konflikter. Gammelt nag og sårede følelser fra tidligere fra hurtigt springe op og føre til diskussion og konflikt. Her kan man med fordel bruge en advokat til at udfærdige testamente og derved forsøge at undgå efterfølgende store konflikter mellem arvingerne, ved klart og tydeligt at stadfæste sin vilje vedrørende bodeling efter man er afgået ved døden. I tilfælde, hvor der er børn af flere partnere, nuværende papirløse partnere og andre familieforhold, der kan skabe konflikt og tvister mellem de efterladte, er det nødvendigt at få udfærdiget sit testamente for at sikre, at alle får det, der tilkommer dem. De færreste har særlig godt styr på arveret og i hvilken omfang man kan tilgodese en nuværende partner i forhold til børn af tidligere forhold. Mange mennesker risikere i yderste tilfælde at måtte gå fra hus og hjem, fordi de ikke har sikret sig gennem ægteskab med deres mangeårige partner, i hvis navn boligen står. Derfor er det yderst vigtigt at sikre sig selv og sine nærmeste, mens tid er.

Advokat Lise Bouet
Lindegårdsvej 51
2920 Charlottenlund
39 63 41 11

Comments are closed