3 muligheder for at lette din rekruttering

Elektronisk rekrutteringsprogram

Rekruttering handler i bund og grund om mennesker. Dog er rutineprægede processer som gennemgang af ansøgninger, indkaldelse til samtale og administration en uundværlig del af rekrutteringsprocessen. Heldigvis kan der nemt frigives ressourcer til at fokusere på de menneskelige aspekter af rekrutteringen ved at overlade de mere mekaniske processer til et rekrutteringssystem. Læs med her, og bliv klogere på nogle af mulighederne i moderne rekrutteringsteknologi.

  1. Gennemgangen af ansøgninger automatiseres

Nok er det en vigtig del af ansættelsesprocessen at gennemgå ansøgninger. Men bunken kan hurtigt blive uoverskuelig. Det betyder desværre også, at dygtige kandidater til tider bliver overset.

I dag findes der dog elektroniske rekrutteringssystemer, som kan håndtere sorteringen af ansøgere automatisk. Kandidaterne kan selv markere, om de lever op til de krav og kriterier, som din virksomhed stiller, og herefter sorterer systemet selv i ansøgningerne via en automatisk og objektiv screeningfunktion.

  1. Udvælgelsesprocessen nuanceres

Rekruttering handler ikke kun om “hard skills” – de menneskelige egenskaber er som nævnt også en afgørende faktor i bedømmelsen af en potentiel kandidat. Det er dog mere eller mindre umuligt at aflæse personlighed, udstråling og andre menneskelige kompetencer i en ansøgning.

Derfor har flere af udviklerne af rekrutterings-software haft fokus på at integrere funktioner, der kan give et mere nuanceret billede af kandidaterne. Det kan for eksempel være via funktioner, hvor ansøgerne kan uploade et videoklip af dem selv eller personlighedstests, som tager udgangspunkt i soft skills som social og følelsesmæssig intelligens, attitude eller andre karaktertræk.

  1. Administrationen effektiviseres

En stor del af rekrutteringsprocessen går med at booke møder og samtaler, indkalde kandidater og sende afslag. Det kan dog hurtigt blive en større logistisk opgave.

Men de administrative processer kan nemt effektiviseres med et digitalt rekrutteringssystem. Nogle af systemerne sender for eksempel automatisk en kvittering for ansøgningen til kandidaterne. Dermed kan din virksomhed være sikker på, at alle ansøgere får svar. Ofte vil svarfunktionerne kunne tilpasses til det enkelte stillingsopslag, så afslagene eller invitationerne ikke bare fremstår computergenererede og upersonlige.

Find det rette rekrutteringssystem

Der findes en anseelig mængde digitale systemer, der kan lette rekrutteringen, og det kan være svært at afgøre, hvilket elektronisk rekrutteringssystem, der passer bedst til dine behov. Overvej derfor, hvilke funktioner din virksomhed har brug for. Det kan for eksempel være en fordel at vælge et cloudbaseret system, så du altid kan tilgå dine ansøgninger. Systemer, som er kompatible med andre platforme som LinkedIn, er typisk også fordelagtige.

Elvium
Pilestræde 10, 1.
1112 København K
71 99 28 60

Comments are closed