Hvad er LED-belysning?

Du er sikkert stødt på begrebet ’LED’ flere gange. Men er du klar over, hvad det betyder, hvis man vælger lys med LED? LED er en engelsk forkortelse, der står for light-emitting diode, hvilket er en lysdiode, der via elektrisk energi omsættes til et smalt bølgelængdeinterval. Dette sker i infrarødt, synligt eller nær-ultraviolet lys. Det var den korte tekniske forklaring, men hvad betyder det så i praksis?

LED belysningens fordele

Det giver en række fordele, hvis man vælger LED belysning, uanset om det er til hjemmet eller butikken. F.eks. er energiforbruget ved LED belysning mindre, end hvis man vælger den klassiske glødelampe. Dette er, selvom glødelampen afgiver præcis samme mængde lys. Derfor er LED belysningen også bedre for miljøet, end glødelampen er.

I LED pæren sidder en lille køleplade, som sørger for at køle lysdioden. Derfor kan LED pærer lyse konstant i op til flere år, uden at de ”brænder ud”. Dette kan glødelampen ikke, og denne kan heller ikke tåle særligt mange rystelser. LED belysningen kan tåle rystelser, både når den er slukket og tændt, fordi den er mekanisk robust.

LED som butiksbelysning

Det er især ved tilfælde som i virksomheder, at LED som butiksbelysning virker optimalt på kundeoplevelsen. Her er det vigtigt med et køligt, klart lys, hvilket LED pærer kan tilbyde. Hos glødepæren kan lyset hurtigt blive lunt og gyldent at se på, hvilket kan give misfarvninger på varerne. Dette kan resultere i, at varerne ser forkerte eller gamle ud, hvilket ikke er attraktivt. Desuden gør kølepladen i LED belysningen, at pæren ikke bliver særlig varm. Derfor kan der stå alle slags varer under LED pæren, uden at der er risiko for, at de smelter.

Desuden er mulighederne for lys mere fleksible, da LED spots kan sættes op forskellige steder i butikken, så lyset fordeles på den mest fordelagtige måde. Skifter man til LED belysning, kan der via det lave energiforbrug også spares en hel del kroner og øre, hvilket kan være meget væsentligt for butikkens omløb på den lange bane. Både kunder, medarbejdere og virksomhed kan altså have gavn af LED pærens lys.

Er du i tvivl om, hvilken slags LED belysning du skal vælge, kan du altid kontakte en forhandler. De fleste er altid parat til at give støtte og vejledning, således du får den bedst mulige løsning og det bedst mulige lys.

SunFlux ApS

Naverland 15

2600 Glostrup

Comments are closed