Hvad er frikøling?

Frikøling. Det kan være, at det er et begreb du har hørt om før, men som du ikke helt ved, hvad betyder. Hvad der er vigtigt at vide er især, at det er en løsning på dit køleproblem som ikke blot er grøn, men som også sparer din virksomhed for både penge og energi. Læs med her, hvis du vil vide mere om, hvad frikøling er for en størrelse.

Hvordan virker frikøling?

Et almindeligt køleanlæg kan sluge en masse energi. Dette er virksomheden selvfølgelig ikke interesseret i, og her kan man anvende frikøling som oplagt, grøn løsning. Systemet går ud på, at man udnytter den kølige temperatur udenfor bygningen. Dette sker i perioder, hvor det er rentabelt, hvilket vil sige i vinterhalvåret, hvor der i forvejen er koldt udenfor. Hvorfor ikke udnytte denne kulde til at få et bedre indeklima? Her er der altså næsten gratis køling til din virksomhed, hvad end det er til kontoret eller dit serverrum.

Så længe temperaturen udenfor er mindst 2 grader lavere end temperaturen i rummet, så kan man benytte sig af frikøling. Her er der store økonomiske besparelser at hente, da man blot udnytter den kølige luft som allerede tilbydes af naturen. Systemet suger luften udefra ind, udnytter kølingen og blæser den derefter ud igen. Det eneste, der her benyttes i drift, er altså ventilatoren, der sørger for denne proces. Derfor er løsningen både energi- og pengebesparende at vælge for din virksomhed.

Grønne og økonomiske fordele

Som nævnt er der store økonomiske fordele ved denne form for naturdrevet køleanlæg, og der kan ofte opnås en energiforbrugsreduktion på op til hele 80%. Men ved at udnytte udeluftens køling sparer man ikke blot penge, men også på belastningen af miljøet, hvilket tiltrækker manges opmærksomhed i dag.

Det er mere og mere populært med grønne løsninger, og frikøling er ingen undtagelse. Kølingsløsningen er energibevidst og med til at reducere den frygtede globale opvarmning, som lige nu finder sted på vores planet. Miljøet vil takke dig for denne løsning, og samtidig har det en høj PR-værdi for mange virksomheder. Grøn er vejen frem, og det er noget der tiltrækker tilfredse kunder. Løsningen med frikøling viser omverdenen, at din virksomhed tænker i grønne løsninger og ikke går på kompromis når det gælder miljø og sundhed.

Det kan derfor være en god idé at vælge frikøling, og kontakter du leverandøren vil der selvfølgelig være masser af råd og vejledning at hente, før du beslutter dig.

Dankøling A/S

Islevdalsvej 41

Rødovre 2610

70 25 94 50

Comments are closed