Hvad skal man gøre, hvis man har paradentose?

Paradentose er en sygdom i tænderne, de fleste har prøvet, eller vil prøve på et tidspunkt i livet, og det kommer i flere stadier.

Det er en betændelsestilstand, der starter i tandkødet, og hvis det ikke bliver behandlet, vil det arbejde sig videre til tand og tandknogle og lige så stille begynde at æde denne op indefra. Dette betyder, at tanden dør, og man derfor skal have en eller flere nye – alt afhængig af hvor mange tænder der er ramt af sygdommen.

Hvordan ved jeg, om jeg har paradentose?

Paradentose er sjældent noget, man kan se med det blotte øje. Hvis man har ømt tandkød, og det måske endda bløder, når man børster tænder, er dette typisk en påbegyndelse til paradentose. Det kan dog stadig være på et stadie, hvor man kan nå at behandle det. Man skal først og fremmest kontakte en begavet tandlæge i Gentofte, som vil kunne behandle det og vejlede til, hvordan man undgår, at det kommer igen.

Det kan også være en betændelsestilstand, man ikke selv kan mærke, man har. Det er derfor utrolig vigtigt, at man overholder de tandlægetjek, ens egen tandlæge anbefaler, da det typisk kun er denne, der kan se, om man har paradentose.

Hvad så, hvis jeg har det?

Som beskrevet kommer det i forskellige stadier. Hvis man opdager det på et tidligt stadie, vil det typisk være noget, der kan behandles eller holdes nede på et minimum, så det ikke er noget, der vil udvikle sig yderligere.

Hvis det dog er noget, der allerede har fået lov at udvikle sig, og betændelsen er gået i tandknoglen, er der desværre ikke så meget, man nu kan gøre. Her skal man have fat i en rigtig god og erfaren tandlæge nær Gentofte, som vil kunne hjælpe med at få lavet nye tænder, da dette vil være den løsning, der er at komme efter.

Tandlægen vil selvfølgelig også tjekke efter, om betændelsen skulle have spredt sig til nabotænderne og starte en behandling på disse, hvis dette skulle være tilfældet.

Paradentose er typisk en sygdom, der kommer af dårlig mundhygiejne, og det kan nemt blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke gør noget ved det. Det er derfor utroligt vigtigt, at vi passer godt på vores tænder, da vi skal leve med dem resten af livet og forhåbentlig undgå at skifte dem ud undervejs.

Tandlægerne Lyngby Torv 1

Lyngby Torv 1

2800 Kongens Lyngby

45 87 12 26

Comments are closed