Fragt dine børn i en Christiania ladcykel

Ladcykel

Cykler er ikke længere kun et en-personers køretøj, der skal fragte føreren fra A til B. Cyklen har i dag lang flere formål, og der findes langt flere modeller, der passer til danskernes forskellige behov. Hvad end du skal fragte tunge varer eller aflevere og hente dine børn i deres institution, er der en cykel der passer til formålet.

Som cyklist findes der flere muligheder for at fragte ekstra kilo på cyklen, der kan fx være tale om en cykeltrailer, cykeltasker, barnesæder, cykelkurve for og bag, og så er der selvfølgelig også ladcykler.

Før i tiden kørte man på de såkaldte Long Johns, hvor en plade var spændt ud mellem styret og forhjulet på cyklen. Disse cykler findes stadig, men sammen med Long John’en kan man nu også finde ladcyklen – populært kaldet cykelvognen. På cyklen er der monteret en kasse foran styret, som kan have både to og tre hjul for stabilitet, og der er ikke det, der ikke kan fragtes i en ladcykel.

Da ladcyklen først blev udbredt i Danmark, blev den kendt som Christiania-cyklen. Det skyldes, at det var en beboer på Christiania, der kom frem med idéen til den første cykelvogn med en trækasse foran styret. Denne model kaldes i dag for en Christiania ladcykel, og der er senere lavet moderne efterkommere i forskellige former og i forskellige materialer. Christiania ladcyklen er især blevet populær blandt børnefamilier, der bor i byen, fordi det nu ikke længere er nødvendigt at have en bil for at fragte alt det nødvendige, når der både skal hentes børn og handles ind. Ladcyklernes kasser er nemlig særdeles rummelige, og der er vitterligt plads til det hele. Man skal ikke længere bøvle med at finde parkeringsplads, tage højde for den uigennemtrængelige morgentrafik og høje benzinpriser. Med en Christiania ladcykel kan både børn og forældre komme frem i god ro og orden. Langt de fleste veje i København og de større byer har cykelstier, hvor en ladcykel sagtens kan komme frem. Selvom cykelvognene er kendt som cykelstiens lastbiler, behøver man dog ikke selv slide for at komme frem. Mange steder kan du kan nemlig købe en ladcykel, der kører på el. Det vil sige, at der sidder en motor på cyklen, der bliver ladet op, når du træder i pedalerne, og når du så skal bruge lidt ekstra kraft, hjælper motoren dig på vej.

Der er masser af fordele ved en cykelvogn, men det gælder nok især for folk, der bor i storbyen. Det er nemlig muligheden for at fragte både familiemedlemmer og større mængder varer, der tiltrækker byboerne, der tidligere har måtte tage bil eller offentlig transport. Med ladcyklen er der heldigvis et billigere og mere miljøvenligt alternativ til dette.

Ladcyklen

Sallingvej 37

2720 Vanløse

8282 8989

Comments are closed