Smag på Norden

 

Det nordiske køkken bygger på gamle madtraditioner fra Norden og handler grundlæggede om at lave mad med råvarer fra den nordiske natur. Siden midten af 00’erne har det nordiske køkken for alvor sneget sig i de danske gourmeters bevidsthed. Men også i udlandet har kulinarisk nysgerrige ganer fået appetit på retter baserer på nordiske ingredienser.

Nordiske grøntsagerPlads til nyfortolkning

Flere restauranter i Danmark satser efterhånden på menuer inspireret af den nordiske kultur. I flere restauranter i Københavns centrum er der rig mulighed for at forkæle smagsløgene med et bredt udvalg af retter, som bygger på de klassiske nordiske madtraditioner. Men trenden har også spredt sig til resten af landet, og ligeledes må vi erkende, at det nordiske køkken er kommet for at blive.

Selvom det nordiske køkken bygger på ældgamle traditioner, tillader det i høj grad den enkelte kok at sætte sit personlige præg på retterne. Det nordiske køkken er nemlig ikke en statisk størrelse, og derfor kan du være sikker på at få en ny smagsoplevelse, hver gang du træder ind i en restaurant med fokus på nordisk mad.

Nyt og gammelt i en delikat symbiose

På trods af dynamikken i det nordiske køkken, er der en række dogmer, som altid danner grundlag for den nordiske mad. For det første skal maden afspejle den friskhed og enkelhed, som mange forbinder med Norden. For det andet skal måltiderne bygge på råvarer fra vores hjemlige egnes landskaber og vande. Ej at forglemme ligger der også en del etik i det nordiske køkken, da der altid er stor fokus på en bæredygtig produktion og dyrenes trivsel.

Foruden er tanken bag det nordiske køkken også at forene gamle og nye madtraditioner. Udfordrende og kompromisløse retter som klipfisk, tang, brun ost og andehjerte bliver tilberedt under traditionelle tilberedningsmetoder som saltning, rygning og tørring. Således møder vores forfædres kogekunst nutidens råvarer og interesse for at udvikle og skaber en symbiose af synergi, som er både jordnær og nyskabende.

Mærk Nordens pust

Der er adskillige restauranter i Danmark, hvor kokkene sætter en ære i at tilberede nordisk inspirerede måltider, så der er ingen grund til at forspilde chancen for at opleve en smagsintensitet, der efterlader indtryk. I Københavns indre by er der masser af muligheder for at smage på Norden med nordiske restauranter i Pilestræde og andre af Hovedstadens hyggelige gader og stræder.

Gå trygt på opdagelse i det nordiske køkken – dine smagsløg vil være dig taknemmelige.

 

Restaurant Naert

Pilestræde 63

1112 København K

61157157

Comments are closed